Vsakoletna izdelava koledarja je postala že naša tradicija

 

Ko enkrat veš, da lahko narediš svoj koledar, potem te takšna izdelava koledarja mika vsako leto. Jaz sem eno leto bila na obisku pri svoji prijateljici, ki je imela v kuhinji na zidu prekrasno sliko s svojo družino, spodaj pa je bil koledar. Bila sem navdušena nad tem, da obstaja takšna izdelava koledarja in seveda sem si tudi jaz tega želela. Vedela sem, da bom to tudi naredila. Ko je prišel mesec, sem že začela premišljevati, katere slike bom izbrala za koledarje, ker sem z odločila, da bom naredila en koledar svojim staršem in drugega za mojega brata. 

To ni lahko delo, sama izdelava koledarja verjetno je, ker pa sem jaz morala izbrati slike zanje in prav tako izbrati tudi vzorec koledarja, to pa mi ni bilo lahko. Tako sem porabila kar nekaj časa, da sem izbrala prave slike. Meni se je zdelo, da je izdelava koledarja, prekrasno darilo in da ga bodo vsi zelo veseli. Letos nisem kupovala nič drugega, tako sem se odločila, da bom podarila samo koledarje. Kajti vsako leto sem kupila največ in tako tudi veliko zapravila, letos pa ne bom. Meni je ideja izdelava koledarja za vse bila zelo dobra, kaj pa bodo pri tem mislili oni, pa je njihova stvar. Sama sem se tega lotila z ljubeznijo, da sem našla prave slike in vse skupaj naročila. 

Pa je prišel Božič in darila so romala pod smreko. Tako so od mene dobili le koledarje. Tudi izdelava koledarja ni zastonj in upala sem, da bodo cenili moj trud in iznajdljivost. Videlo se je, da so bili darila veseli, a so pričakovali še, ker so bili tako navajeni, a žal je bilo samo to. Kar naj se navadijo, da sedaj tudi jaz ne bom več kupovala dragih daril, izdelava koledarja je prekrasno darilo in tega bi se morali zavedati.