Končno pravo ogrevanje in toplotna črpalka

Bila sva mlad par, ki si je še kako želel na svoje. Tako sva kupila stanovanje, ki pa je bilo brez ogrevanja. To nama sploh ni bil takšen problem, ker je stanovanje bilo na obali in prepričana sva bila, da nama bo peč, ki je bila v kuhinji na drva dovolj za prvo silo, že takrat pa bi mogla biti v stanovanju toplotna črpalka, ki naju bi grela.

Tako je prišla mrzla zima, midva sva kurila na drva vsak dan, jaz sem imela že vsega preko glave. Najbolj me je bilo strah, ko sem zakurila to staro peč in potem sem mogla od doma. Strah me je bilo, da se bo kaj zgorelo. Tako sem vedno bila v stresu. Moj dragi je delal skoraj cele dneve, tako ga je zeblo samo zjutraj in zvečer, jaz pa sem bila več doma. Enkrat sem ga vprašala, koliko stane toplotna črpalka, ker sem mu povedala, da resnično ne zmorem več živeti tako, da bi rada tisto pravo toploto, da sem že prevel utrujena od teh drv. No, takrat je videl, da sem resnično na žalostna in takrat je napočil čas, da je fant uredil zadeve, glede ogrevanja. Poklical je podjetje in toplotna črpalka je bila rezervirana. Ko mi je to povedal, sem bila presrečna, vse kar sem ga vprašala je bilo to, če bo zmogel in če mu kaj pomagam. Ni hotel, povedal je, da je danes tako in tako vse na obroke in da bo zmogel.

Ko je bila montirana toplotna črpalka, pa sem jaz bila najbolj srečen človek na planetu, res mi je bilo lepo, predvsem pa končno toplo. Človek potrebuje pozimi topel dom, toplotna črpalka vam to lahko nudi, le privoščiti si jo marate, kar pa si nekateri žal ne morejo. Midva sva si jo in čeprav je toplotna črpalka za nekoga mačji kašelj, je za naju bila velik korak naprej.