Kako dobiti dovolj omega 3 v naše telo

Če se posvečate svoji zdravi prehrani, potem ne uidete, kako pomembno je, da vnašate omega 3 v naše telo. To vam bodo povedali vsi, ki vedo kaj je zdrava prehrana. Sama sem tudi prišla v leta, ko moram poskrbeti za svoje zdravje. Kot mlajša sem se vedno spraševala, kaj ljudje tako komplicirajo pri prehrani, kaj toliko gledajo katere dodatke si bodo kupili. Meni je to vse bilo brez veze in nisem razumela, da hrana sama po sebi ni dovolj, omega 3 je v ribah, C vitamin v sadju, B kompleks v zelenjavi in to je to.  

Pa sem tudi sama prišla v srednja leta, ko je postalo vse težje, ker nisem pravilno skrbela zase, sedaj sem se počutila, kot da sem izčrpala vse zaloge v mojem telesu in ne zmore več, pa sem kaj hitro začela prebirati kaj je omega 3, kaj zame pomeni B kompleks, magnezij, kalcij, C vitamin in še bi lahko naštevala. Kar naenkrat sem se znašla v tem začaranem krogu in videla sem, da sem postala čisto ista, kot vsi tisti, katerim sem se prej smejala.

Ja, danes vem, kako nerazgledana sem bila in če bi takrat poslušala svoja stara starša, ki sta me na marsikaj opozarjala, ne bi svojega telesa pripeljala do sem, ki sem ga. Vedela sem, da moje telo omega 3 nujno potrebuje, prav tako, ker telovadim, potrebujem magnezij in B kompleks, zraven za zimske dni pa še C vitamin, tudi kolagen ne bi bil slab, saj so leta tukaj.

In sedaj ne smem narediti iste napake, kot sem jo kot mlada, sedaj je čas, da poskrbim zase, odločila sem se, da izberem najboljše zase, to je omega 3 in kolagen z vitaminom C, to so bili moji dodatki k prehrani, vse ostalo sem si obljubila, da bom poskrbela z prehrano. Moje počutje se ni takoj izboljšalo, telo je potrebovalo 3 mesece telovadbe, zdrave prehrane, omega 3, kolagena, da sem začutila spet tisto lahkoto v telesu, moje noge niso bile več težke ob vsakem manjšem naporu pa moje telo ni bilo utrujeno.