Bilo je neurje in kritina je videti, da je rahlo poškodovana

Naša streha je že zelo stara, ampak kritina, ki je položena, je kar kakovostna tako, da je svoja leta zelo dobro zdržala. Pretekli teden smo imeli kar hudo neurje, ki je odlomilo bližnjemu drevesu močnejšo vejo. To je padlo najprej na našo streho in potem na tla. Na srečno ni bilo nič hujšega od tega, ker imamo avto v garaži zunaj, pa tudi pokrit vrt tam, kjer je garnitura in bi bilo skoraj nemogoče, da se še kaj zgodi. 

Naslednji dan sem vseeno šla skozi strešna ona preverit, če se kje kaj vidi ali je kje kaj poškodovano. Videla sem, da je ena kritina rahlo postrani in je na hitro videti kakor, da je počena. Po boljšem pogledu pa vidim, da je kar par takih. Na srečo je za naslednje tedne napovedano, da bo zelo lepo in toplo vreme, kar pa pomeni, da imamo čas, da se to v miru uredi.

Za vsak primer, da ne bi vse predolgo trajalo, sem vseeno kar hitro poklicala nekaj izvajalcev, da sem se z nekom čim prej dogovorila za ogled in seveda popravilo. V nekaj dneh je bil tukaj eden od izvajalcev, ki je temeljito pogledal, katera kritina je problematična in koliko je še podobnih. Skupaj jih je naštel šest in mi tudi povedal, da bi bilo fino, da se to čim prej uredi. Še dobro, da smo imeli nekaj kritin v garaži pospravljenih, v primeru, da bi se kdaj kaj takega zgodilo in bodo sedaj prišle zelo prav. Le videlo se bo, katera kritina je naknadno dodana zaradi razlike v barvi.

V dveh tednih je bila vsaka poškodovana kritina zamenjana, sedaj se moramo pa le še odločiti, ali nas moti razlika v barvi. Ampak glede na to, da je streha že stara, bi bilo morda smiselno razmisliti o tem, da se kritina v celoti zamenja, saj barvanje kljub temu stane, v vsakem primeru bi bilo pa pametno v nekaj letih iti v prenovo.